Kutyakapcsolat bizalomtréning 1.lecke Tenyér érintése!

2020.04.19

Célunk, hogy terápiás kutyáinktól és velük együtt tanuljatok játékosan, egyszerűen, illetve akinek nincs kutyusa annak is kis örömet okozzunk a videók megtekintésével.

Most, hogy nem tudunk sajnos személyesen találkozni, tudom, hogy nehezebb minden gazdinak. Nem szeretnélek magadra hagyni most sem, így 8 héten keresztül minden héten hozok egy videót, amit otthon te is könnyedén tudsz gyakorolni kutyusoddal.

Videóim nem profi trükkmesterektől származnak. A célom velük, hogy megmutassam, hogyan tudod akár kezdő gazdiként te is játékosan, otthoni körülmények közt mentálisan is lefárasztani kutyusodat és ezzel a köztetek lévő bizalmi kapcsolatot is erősíteni! A feladatok alapjainak elsajátítása után jöhet majd a továbblépés, amiben szintén segítségedre leszek!

Íme hát az első feladat: Tenyér érintés! :)

Tökéletes feladat lehet, ha kis helyed van és a lakás fogságába estetek, hiszen nem kell hozzá más csak Te és a kutyád! Rá lehet építeni több feladatot is, ezekkel is érkezem hamarosan!

Első lépésként vedd rá kedvencedet, hogy megszimatolja a tenyeredet, majd azonnal jutalmazd. Ezt ismételd sokszor, amíg rájön, hogy mi a feladat. Ha tudsz, használj klikkert hozzá, ezzel a hanggal megerősíted az apró mozdulatot amit jól csinál.

Tartsd be a fokozatosság elvét, csak akkor lépj tovább, ha egy része már 10-ből 10-szer tökéletesen megy.

A feladat végén kapjon mindig bónusz jutalmat és ne maradjon el a feloldás, a közös játék! :)

Jó gyakorlást kívánok! :)