Kutyakapcsolat bizalomtréning 8.lecke Elefánt trükk!

2020.05.15

Célunk, hogy terápiás kutyáinktól és velük együtt tanuljatok játékosan, egyszerűen, illetve akinek nincs kutyusa annak is kis örömet okozzunk a videók megtekintésével.

Most, hogy nem tudunk sajnos személyesen találkozni, tudom, hogy nehezebb minden gazdinak. Nem szeretnélek magadra hagyni most sem, így 8 héten keresztül minden héten hozok egy videót, amit otthon te is könnyedén tudsz gyakorolni kutyusoddal.

Videóim nem profi trükkmesterektől származnak. A célom velük, hogy megmutassam, hogyan tudod akár kezdő gazdiként te is játékosan, otthoni körülmények közt mentálisan is lefárasztani kutyusodat és ezzel a köztetek lévő bizalmi kapcsolatot is erősíteni! A feladatok alapjainak elsajátítása után jöhet majd a továbblépés, amiben szintén segítségedre leszek!

Íme hát a nyolcadik feladat: Elefánt trükk! :)

A kutyák nagy százaléka nem használja tudatosan a hátsó lábát. Ezzel a feladattal könnyedén megtaníthatjuk neki, hogy létezik.
Alapengedelmességi feladatoknál nagy hasznát vehetjük, hogy pontosítjuk a pozíciókat, illetve számos trükköt tudunk megtanítani neki, ha mind a 4 végtagját mozgásra bírjuk :)
Mindemellett ez a feladat a mélyizmokat is úgy építi, hogy közben nem terheljük túl kutyánkat.
Céltárgynak, amire a kutya fellép, kezdetben használhatunk akár egy újságpapírt is, vagy bármi olyan masszív tárgyat, amire a kutya biztonsággal rá tud lépni és nem csúszik ki alóla, nem csuklik össze alatta.

Mint minden más feladatnál, itt is legyünk kellően gondosak, fokozatosan építsük fel a feladatot és minden apró kezdeti lépést jutalmazzunk!

Jó gyakorlást kívánok! :)