Kutyakapcsolat bizalomtréning 3.lecke Tolatás

2020.04.19

Célunk, hogy terápiás kutyáinktól és velük együtt tanuljatok játékosan, egyszerűen, illetve akinek nincs kutyusa annak is kis örömet okozzunk a videók megtekintésével. 

Most, hogy nem tudunk sajnos személyesen találkozni, tudom, hogy nehezebb minden gazdinak. Nem szeretnélek magadra hagyni most sem, így 8 héten keresztül minden héten hozok egy videót, amit otthon te is könnyedén tudsz gyakorolni kutyusoddal.

Videóim nem profi trükkmesterektől származnak. A célom velük, hogy megmutassam, hogyan tudod akár kezdő gazdiként te is játékosan, otthoni körülmények közt mentálisan is lefárasztani kutyusodat és ezzel a köztetek lévő bizalmi kapcsolatot is erősíteni! A feladatok alapjainak elsajátítása után jöhet majd a továbblépés, amiben szintén segítségedre leszek!

Íme hát a harmadik feladat: Tolatás! :) 

A tolatás nagyon látványos feladat tud lenni, ha megfelelően megalapozva kezdjük el tanítani.

A kutyák nagy százaléka nem használja a hátsó lábait tudatosan (később ennek tanítására is hozok videót), így ha közeledünk feléjük, inkább leülnek.

Ebben a videóban Aline a megvezetéses módszerrel mutatja be Neked, hogy hogyan kezdheted megalapozni ezt a feladatot.

Fontos, hogy álló helyzetből induljon a kutya. Ha nem megy, mozdítsd a kutyát magad felé, hogy lépnie kelljen előre, legyen lendülete, majd hirtelen kezdd el tolni jutalomfalattal hátrafelé.

Ahogy megmozdítja a hátsó lábát hátrafelé, akár egy fél lépésre is, azonnal kapjon nagy dícséretet! Klikkert is használhatsz, hogy még pontosabban tudd jutalmazni.

Jó gyakorlást kívánok! :)