Kutyakapcsolat bizalomtréning 5.lecke Kukucs!

2020.04.22

Célunk, hogy terápiás kutyáinktól és velük együtt tanuljatok játékosan, egyszerűen, illetve akinek nincs kutyusa annak is kis örömet okozzunk a videók megtekintésével. 

Most, hogy nem tudunk sajnos személyesen találkozni, tudom, hogy nehezebb minden gazdinak. Nem szeretnélek magadra hagyni most sem, így 8 héten keresztül minden héten hozok egy videót, amit otthon te is könnyedén tudsz gyakorolni kutyusoddal.

Videóim nem profi trükkmesterektől származnak. A célom velük, hogy megmutassam, hogyan tudod akár kezdő gazdiként te is játékosan, otthoni körülmények közt mentálisan is lefárasztani kutyusodat és ezzel a köztetek lévő bizalmi kapcsolatot is erősíteni! A feladatok alapjainak elsajátítása után jöhet majd a továbblépés, amiben szintén segítségedre leszek!

Íme hát az ötödik feladat: Kukucs! :) 

Ez a feladat remek lehetőséget nyújt arra, hogy a köztetek lévő bizalmat erősítsd! A kutyák alapvetően nem szeretik, ha fölé tornyosulunk, ezzel nyomva őket, szívesebben térnek ki az ilyen szituációk elől. Hagyjunk neki időt és jutalmazzuk minden apró lépésért, amit megtesz. Szépen, fokozatosan szoktassuk a helyzethez, így lesz neki hatalmas öröm és akár egy kedvenc pozíció is ez a feladat. Kedvencünk hamar meg fogja érteni, hogy ez a testhelyzet neki a kellemetlenség helyett inkább biztonságot nyújt, akár egy szűk járdán, ahol szembejönnek velünk.

Jó gyakorlást kívánok! :)