Kutyakapcsolat bizalomtréning 6.lecke Kúszik-Hopp!

2020.05.02

Célunk, hogy terápiás kutyáinktól és velük együtt tanuljatok játékosan, egyszerűen, illetve akinek nincs kutyusa annak is kis örömet okozzunk a videók megtekintésével.

Most, hogy nem tudunk sajnos személyesen találkozni, tudom, hogy nehezebb minden gazdinak. Nem szeretnélek magadra hagyni most sem, így 8 héten keresztül minden héten hozok egy videót, amit otthon te is könnyedén tudsz gyakorolni kutyusoddal.

Videóim nem profi trükkmesterektől származnak. A célom velük, hogy megmutassam, hogyan tudod akár kezdő gazdiként te is játékosan, otthoni körülmények közt mentálisan is lefárasztani kutyusodat és ezzel a köztetek lévő bizalmi kapcsolatot is erősíteni! A feladatok alapjainak elsajátítása után jöhet majd a továbblépés, amiben szintén segítségedre leszek!

Íme hát a hatodik feladat: Kúszik és Hopp! :)

A kúszás és az akadályugrás megtanítása remek kapcsolatépítő feladat fizikai és mentális fárasztásra egyaránt, de az ugrások tanításához nagyon fontos bizonyos irányelvek betartása!

  • Fiatal kutyával ne kezdjétek még el, mert az izmokat, szalagokat és ízületeket nagyon megterheli ez a feladat!
  • Minden akadály előtt melegítsétek be kutyátok izomzatát, hiszen ugyanúgy, mint nálunk embereknél, nagyon könnyen akár izomhúzódás alakulhat ki.
  • Minden esetben puhább talajon, soha ne betonon vagy egyenetlen, csúszós talajon ugrassátok kutyátokat!
  • Tartsátok be a fokozatosságot az akadályokhoz szoktatásban és az azon való átvezetésben, és minden esetben a kutya termetéhez illő magasságú akadállyal dolgozzatok!
    Nem a magasság az elsődleges szempont, amit meg tud ugrani, hanem a közös munka öröme és a technika helyes elsajátítása sérülés nélkül!
  • Ne ismételjétek nagyon sokszor a feladatot, hiszen hamar megunhatja és így könnyen elvész az a lelkesedés, ami táplálja benne a Veled való közös munka iránti szeretetet!

Jó gyakorlást kívánok! :)