BIZALOMTRÉNINGEK

Mik azok a legfontosabb dolgok (a teljesség igénye nélkül), amit kölyökkutya nevelésénél előtérbe kell helyeznünk a családbakerülés pillanatától?

Mint tudjátok rólam, nagyon szeretek trükköket tanítani kutyáimnak. Hogy miért, arról korábban már írtam ezen az oldalon.
Természetesen ATD Daisy (Felsőfokú Trükk Kutya) és TDCH Aline (Champion Trükk Kutya) mellett Emilyvel is belekezdtünk a trükk címek gyűjtésébe.

A videó ugyan szép időben készült, most mégis aktuálisnak tartom elővenni.
A Helyben maradás tökéletes feladat lehet ilyenkor, amikor egész nap esik az eső és a lakásba szorulunk kutyánkkal. Ilyenkor lehet olyan feladatokhoz nyúlni, amiknél talán a többinél is fontosabb, hogy a stabil alapokat otthon, ingerszegény környezetben kezdd el tanítani!

Remélem már minden kutyásnak a könyökén jön ki, de nem lehet eléggé hangsúlyozni az alábbi pár fontos óvintézkedést:

Első lépésként a szobában beindítom a porszívót, majd a szoba másik végében kiadok a kutyusnak egy feladatot.

Emily kosara

2020.11.30

A leendő segítőkutyának nem árt minél korábban megismerkedni minden szükséges munkaeszközzel.

Nagyon fontosnak tartom, hogy minél korábban kezdjük kiskutyánkat szoktatni a különböző ingerekhez.

Kapuszabály

2020.10.22

Nagyon fontos, hogy kutyusainkat minden helyzetben maximális biztonságban tudhassuk. Ehhez az is elengedhetetlen, hogy megtanulják, hogy a nyitott kapun sem rohanhatnak ki.

A trükkök tanítása nem cirkuszi mutatványozásra jó; kutyusunkkal a közös munka, az együtt töltött minőségi idő felbecsülhetetlen.
Minden egyes új feladat, trükk mivel kizárólag pozitív megerősítéssel oktatjuk: erősíti kapcsolatunkat, kötődésünket és megtanulunk a legapróbb jelekből olvasni.
Mindig érdekesek tudunk lenni kedvencünk számára, ha...

A legtöbb kutyus tud lépcsőn közlekedni, van akit tanítani kell arra, hogy magabiztosan tudjon mozogni rajta. Egész pici kortól érdemes szoktatni őket különböző típusú feljárókhoz: magas fokú, meredek, rámpa, beton, vas és lyukas, vagyis amin átlát a fokok között.

Kint esik az eső vagy éppen túl nagy a forróság és nem tudod hogyan fáraszd le kedvencedet?

Csodálatos gazdiktól érkeztek a videók, hálás vagyok, hogy csatlakoztatok a kihíváshoz! 🙏