Élménysuli terápiás kutyákkal 4.lecke Dobj egy hátast!

2020.04.19

Célunk, hogy terápiás kutyáinktól és velük együtt tanuljatok játékosan, egyszerűen, illetve akinek nincs kutyusa annak is kis örömet okozzunk a videók megtekintésével.

Most, hogy nem tudunk sajnos személyesen találkozni, tudom, hogy nehezebb minden gazdinak. Nem szeretnélek magadra hagyni most sem, így 8 héten keresztül minden héten hozok egy videót, amit otthon te is könnyedén tudsz gyakorolni kutyusoddal.

Videóim nem profi trükkmesterektől származnak. A célom velük, hogy megmutassam, hogyan tudod akár kezdő gazdiként te is játékosan, otthoni körülmények közt mentálisan is lefárasztani kutyusodat és ezzel a köztetek lévő bizalmi kapcsolatot is erősíteni! A feladatok alapjainak elsajátítása után jöhet majd a továbblépés, amiben szintén segítségedre leszek!

Íme hát a negyedik feladat: Dobj egy hátast! :)

Ez a trükk nagyon aranyos és szórakoztató tud lenni. Emellett a kutyusodnak meg kell tanulnia a fekvés után az oldalán vagy a hátán kitartani a pozíciót anélkül, hogy bizalmatlanságot érezzen. Alapvetően azok a kutyusok fekszenek a hátukra szívesen a pocakjukat mutatva, akik megbíznak bennünk. Nem muszáj a hátán feküdnie, az is jó, ha csak az oldalára dől el.

Arra különösen figyelj ennél a feladatnál, hogy éhgyomorra gyakoroljatok, mert ha tele pocakkal forgolódik a kutyus, sajnos könnyen gyomorcsavarodás lehet a vége.

Itt is fontos, hogy csak akkor lépjetek tovább a részfeladatokban, amikor egy része már tökéletesen megy. Amikor a mozdulatsor már hibátlan, csak akkor kezdd el bevezetni a vezényszót!

Jó gyakorlást kívánok! :)

Az Élménysuli videói az Élménykutyázás terápiás kutyákkal közreműködésével készültek.