Hogyan válasszunk kölyökkutyát? 2.rész

2020.11.09


Mit kaptam a tenyésztőtől?

Egy 8 hetes kölyköt...Olyant, aki folyamatos féregtelenítésen esett át, 2 oltással, törzskönyvvel, chippel és útlevéllel rendelkezik. Önállóan eszik, egészséges az emésztése, minden élősködőtől mentes, fizikai állapota, idegrendszere kitűnő, felmenői sok sok generációra visszamenőleg igazolt egészségügyi, genetikai szűrésekkel rendelkeznek.

Miért fontos mindez?
Mert egy kölyök csak egészségesen lesz eleven, boldog, érdeklődő!

Emellett rengeteg ingerhez szokott, zajokhoz, különböző talajtípusokhoz, tereptárgyakhoz, így nem ijed meg egy zörrenéstől, kiegyensúlyozott, harmonikus, boldog kölyök. Ha el is dől valami, vagy hangos, zajos, zörög, nem illetődik meg, boldogan megy a hang irányába, hogy felfedezzen minden izgalmas újdonságot. Így képzése során sokkal könnyebben fogunk tudni előrehaladni.
Ezek egy tenyésztő számára is mind nagyon fontosak, még akkor is, ha ez nagyon sok plusz idejébe, energiájába kerül!

És ezen kívül még mit kaptam?
Hatalmas támogatást, rengeteg tanácsot, tippet. Olyan segítséget, amivel a kutyus élete végéig mellettem áll a tenyésztő, legyen a legapróbb kérdés vagy tanácstalanság, akár kiállítás vagy tréning... Bármi...Nem engedi el a kezemet és felelősséget vállal a nála született bébikért, bizony nem csak addig, amíg megkapja érte az árát.
Ez mind hozzá tartozik a tenyésztő munkájához, ahogyan az is, hogy hajnalban kelnek, éjjel fekszenek, hogy a kicsik az első 8 hét alatt a lehető legstabilabbá váljanak és mindent megkapjanak, ami ahhoz szükséges, hogy egy család a számára legfantasztikusabb Társat kaphassa.

Hát ezt kaptam én... És ezt kapja minden felelősségteljes gazdi, aki alaposan megválasztja, hogy honnan vesz kiskutyát.
Na persze nem utolsó sorban a kölyökcsomagot se felejtsük el, amit a pindúr mellé kaptunk. Táppal, játékkal, ajándékokkal kutyusnak és gazdinak egyaránt. Imádtam!


Fotón Bonett Bride Quinn Harley 'Emily'