Kullancs veszély

2022.02.07

Szép lassan érkezik a tavaszias időjárás, itt a kirándulások ideje, a Kutyakapcsolat csapata is egyre többet van #szabadlábon.
A családdal és kutyánkkal töltött idő a szabadban az egyik legfelüdítőbb program lehet, viszont sajnos sok veszélyt is tartogat!

Az enyhe tél hátránya, hogy a kullancsok egész évben jelen vannak, sajnos már ilyenkor is találkozunk velük, nagyjából mindenhol. Ha a téli időszakot ki is hagytátok, most már kezdjétek el az ellenük való védekezést!
Erre számos forgalomban lévő szer a rendelkezésetekre áll; nyakörvek, cseppek és tabletta közül is tudtok választani!

A kullancsok, bolhák és szúnyogok ellen a megelőzés a leghatásosabb módszer Rengeteg készítmény található a piacon, állatorvosoddal való konzultáció mellett szentelj rá időt, hogy ezeket megismerd és az életmódodhoz legmegfelelőbbet válaszd!
A fertőzött kullancsok által terjesztett betegségek nem időben kezelve végzetes kimenetelűek lehetnek kedvencünkre nézve.
Minden olyan készítményt, amit nem használtál korábban, állatorvosoddal konzultálva kezdjétek el adagolni, hogy elkerülhesd az esetleges allergiás, negatív reakciót!

Lehetőleg minden séta után nézd át kedvenced bundáját, bőrét, hogy nem lapul-e meg rajta egy egy potyautas!

A gazdik számára a sprayk és kenőcsök mellett létezik oltás is a kullancsok által terjesztett betegségek ellen, erről háziorvosod tud bővebb felvilágosítást adni! Vigyázzunk kedvencünkre és magunkra is!