Portré: Tünde és Kökény

2021.11.19

Amikor Tündével összehozott az élet, Kökény már kezdett kamaszodni.

Nem tudta hogyan ismerkedjen szépen a számára idegen kutyákkal és minden mozgással járó eseményt a felügyelete alatt szeretett volna tartani,aminek hangot is adott. Ennek ellenére már az első találkozásunk során nagyon hamar feloldódott a csapatban és illedelmesen, ügyesen játszott a többiekkel.

Mudi lévén az ébersége természetes, de Tünde kitartásának és következetességének hála, fantasztikusan fejlődnek és a tanultak segítségével egyre hamarabb vissza tudja magára vonni Kökény figyelmét, visszaszerezni az adott helyzet felügyeletét. 
Emellett a gazdi által kívánt feladatokat pillanatok alatt oldja meg, jókedvvel és pontosan dolgozik zavaró ingerek mellett is.

Nagyon aktív életet élnek, sokat kirándulnak és a családi nyaralásokból a kedvencek sem maradhatnak ki, így számára az új környezet nem okoz gondot. Tünde nagyon jó érzékkel terelgeti a helyes úton; pontosan el tudja kapni a pillanatot, hogy mikor és hogyan kell tiltania a nem kívánt viselkedést és mikor jöhet a jól megérdemelt jutalom.
Ezt egyensúlyban tartani nagyon nehéz és folyamatos figyelmet igénylő feladat minden foglalkozás és séta során, de náluk a legideálisabb eset áll fenn: kitartó kutyus még kitartóbb gazdival, akiknek a kapcsolatuk talán pont emiatt ennyire fantasztikus.

Boldog vagyok, hogy része lehetek a fejlődésüknek és köszönöm nekik , hogy a Kutyakapcsolat aktív tagjai!