Trükktanulás kölyökkel

2021.03.30

Mint tudjátok rólam, nagyon szeretek trükköket tanítani kutyáimnak. Hogy miért, arról korábban már írtam( https://www.kutyakapcsolat.hu/l/mire-jo-a-trukk-tanitas/ ).

Természetesen AdvancedTrickDog Daisy (FelsőfokúTrükkKutya) és TrickDogChampion Aline (ChampionTrükkKutya) mellett Emilyvel is belekezdtünk a trükk címek gyűjtésébe.

A világhírű Kyra Sundance - többek között a 101 kutyatrükk című bestseller könyv szerzője - által létrehozott programban, az Amerikai Kennel Club által elismert és hitelesített nemzetközi címét szereztük meg Emilyvel is. Fiatal kora ellenére Trükk ágazatban golden retrieverként Magyarországon elsőként teljesítette a Felsőfokú Mester címet és egy nagyon izgalmas ABC kihívást is (ebben az ABC minden betűjével be kellett mutatni egy trükköt).

Lelkesedése, lendülete és temperamentuma kiváló társsá teszi, aki minden rezdülésemre figyel, igyekszik következtetéseket levonni, tanulni. Miután megtanultuk azt, hogy koncentráljon, odafigyeljen, az újonnan tanult trükköket már szinte pillanatok alatt megértette. Minden mozdulatsort alaposan megfigyel, igyekszik megérteni és ami a legfontosabb: próbálkozik!